{ "title": "Kolit Hastalığı", "image": "https://www.kolit.gen.tr/images/Kolit-Hastaligi-54852.jpg", "date": "21.01.2024 09:06:06", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Kolit Hastalığı, halk arasında sık görülen hastalıktır. Özellikle bayanlarda daha çok görülür. Kolit tıp dilinde bağırsak iltihabına verilen isimdir. Kolit hastalığı bayanlarda daha çok görülür. Kolit bağırsakta oluşan ciddi hastalıktır. Sindirim sistemine giren kolit mikrobu bağırsak içine yerleşir ve sürekli çoğalır. İnce bağırsak ve kalın bağırsağa yerleşen kolit enfeksiyonu iltihap oluşturur. İltihap olan yer yara olur ve ciddi sağlık sorunu yaşanmaya başlar.

Kolit hastalığı AIDS hastalığın başlangıcına neden olur. Kişinin ağır ilaç kullanımı ve sigara, alkol kullanımı kolit hastalığın başlangıcına neden olur. Hastalık genetik olabilir ve aile boyu devam edebilir. Kalp, tansiyon, şeker hastası olan kişiler ağır dozlu ilaç kullandığı için kolit hastalığı devamlı görülür. Tedavisi zor olan hastalıktır. Kişinin yaşamına kötü etki yapar. Kolit virüsü ciddi bağırsak hastalığı olduğu için erken teşhis çok önemlidir. Bağırsakta oluşan problemler dikkate alınmalıdır. İhmal edilmeden doktor kontrolü yapılmalıdır.

Kolit hastalığı belirtileri nelerdir?
Kolit hastalığın neden olur?
Kolit hastalığın tedavisi nasıl yapılır?

Hastaya doktor kontrolünde ince bağırsak ve kalın bağırsak incelemeye alınır. Kolit hastalığı olan bağırsakta parça alınır. Alınan parça biyopsi incelemesi için patolojiye gönderilir. Hastaya sürekli kan tahlili ve hormon ölçümü yapılır. Ameliyat ile kalın bağırsak alınır. Kolon kanser riski oluşmaması için hastaya bağışıklık sistemini yükseltecek ilaç verilir. Azatioprin ilaç ve antibiyotik ilaç kullanılır. 3 ay boyunca ilaç tedavisine devam edilir.

" } ] }