Ülseratif Kolit Hastaları Ne Yemeli, Ülseratif kolit rahatsızlığı olan kişiler yedikleri besinlerin hangisinin rahatsızlığına iyi geldiğini veya iyi gelmediğini anlar ve bilir. Yediği besin sonunda rahatsızlık tekrarlar, belirtilerinde biri olan ishal olabilir. Bu nedenle hasta kendini kontrol altında tutabilir. Ne tür gıdalar tüketeceğine karar verebilir. Hasta enerjik ve sağlıklı olmaya çalışmalıdır. Bu tür rahatsızlıkta tüketilecek besinler çok önemlidir. Bu rahatsızlık genelde iştahsızlık, ishal, bulantı, kansızlık ve kilo kaybı yapar. Düzenli olarak küçük porsiyonlar şeklinde öğün aralığı kısaltılarak yemek yeme sistemi oluşturmalılar. Küçük porsiyon sindirim sistemindeki yükü hafifletir, daha iyi sindirilmesine yardımcı olur.
Ülseratif Kolit Hastaları Ne Yemeli?
Ülseratif kolit hastası balık eti buğulama ve elektrikli ızgarada pişirilerek tüketmelidir. Yağsız olacağı için rahatsızlık vermez.
Hamur işi gıdalar esmer un ile hazırlanmalı. Tam buğday unu, kepekli makarna, kepekli ekmek tüketmeli.
Sebzeleri ve baklagilleri düdüklü tencerede buharda pişirilerek yenmesi sağlanmalı.
Ülseratif kolit hastası beyaz peynir ve evde yapılmış yoğurt tüketmelidir.
Meyveler mevsimine uygun olarak katı meyve sıkacağında sıkarak tüketmelidir. Havuç katı meyve sıkacağında sıkılarak tüketilmelidir.
Ülseratif kolit hastası çay ve bitki çayları tüketebilir ancak kahve tüketiminden kaçınmalı.
Hazır gıdalar, acılı baharatlı gıdalar, abur cubur dediğimiz gıdalardan uzak durmalıdır.