{ "title": "Ülseratif Kolit Nasıl Geçer", "image": "https://www.kolit.gen.tr/images/Ulseratif-Kolit-Nasil-Gecer-25918.jpg", "date": "19.01.2024 01:53:48", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Ülseratif Kolit Nasıl Geçer, Ülseratif kolit günümüzde kalın bağırsak hastalığı olarak bilinmektedir. Kalın bağırsağın ince bağırsaktan sonra gelen bölümüdür. Ülseratif kolit sessiz ve aktif zamanda izlenen kronik sindirim sistemi rahatsızlığı olarak ilerleme gösterir. Bu hastalık belirtisinin iç tarafını kaplayan mukozada iltihaplanma ve ülsere sebebiyet verir. Ülseratif kolit belirtileri ise tutulum yerine, şiddetine göre değişme göstermektedir. Sadece kalın bağırsağın son kısmında tutulana distal, kalın bağırsağın dalağa kadar olan bölümüne ve sol tarafına tutulana sol tip, kalın bağırsağın tümünü kaplayana pankolit adı verilmektedir. Bu rahatsızlık belirtileri teşhis edilmiştir ancak rahatsızlığın nedeni hala bilinmemektedir.

Ülseratif kolit belirtileri nelerdir?

Genellikle ülseratif kolit rahatsızlığü olan kişide kanlı ve mukuslu ishal görüldüğünde, kabızlık belirtisi olduğunda, ateş yükselmesi görüldüğünde, yorgunluk hissi, halsizlik, aşırı kilo kaybı oluşumunda ve kansızlık yaşandığı zaman şüphe algılanmalıdır. Ülseratif kolit nasıl geçer hususunda uzmanların uyguladığı ağız yoluyla verilmekte olan ilaçlar veya makattan bağırsak içerisine uygulanan fitil tedavi yöntemleri arasında görülmektedir.

Ülseratif kolit tedavisi nasıl yapılır?

Ülseratif kolit nasıl geçer denildiğinde akla ilk gelen bu rahatsızlığın teşhisinin doğru olarak yapılmış olmasıdır. Doğru tedavi sonrasında Uzman doktorlar ilaç tedavisi tavsiye etmektedir. Fakat ülseratif kolit rahatsızlığı tedavi edilse dahi tamamen geçmez. Bu rahatsızlığın tedavisi sonlandıktan sonra süreklilik gösterecektir. Ülseratif kolit tedavisinde yapılması gereken tek şey tedavide uygun görülen ilaçların ömür boyunca kullanılmasıdır. Bu sayede hastalığın tekrarlanması bir nebzede olsa önlenmiş olacaktır. Bu hastalığın tamamen değil ama biraz da olsa azalmasının bir diğer çözümü de ameliyattır. Ancak her Uzman doktor ameliyatı pek tavsiye etmez.
" } ] }